- Štítky blogu
- kompostér
- terasové ohrievače
Pripravte si dobrú paella
Paella je slnečné a nadýchané jedlo zo žltej ryže podávané v španielskych reštauráciách po celom svete, verzia plná červenej papriky a nabitá všetkým. od kreviet cez chorizo až po homára nie je to pravé orechové. Pravá španielska paella, čo znamená, že paella vo valencijskom štýle - jedlo pochádzajúce z tohto východného pobrežného španielskeho mesta - je temnejšia a bohatšia: hustejšia ako pilaf, suchšia ako rizoto a preukázateľne uspokojivejšia ako ktorákoľvek z nich.
Existuje veľa receptov na paellu. Moderné španielskom sa spája paellu s morskými plodmi, kuracím mäsom a zeleninou. Neexistuje správny alebo nesprávny recept, iba recept, ktorý vás poteší. Ingrediencie Paella sa líšia v závislosti od miestnych tradícií a dostupných prísad. Na prípravu správnej paella však musíme vždy použiť kvalitnú paella panvicu.
½ šálky nevarenej valencijskej ryže na osobu
1 šálka kuracieho vývaru na osobu
5 nití šafranu na osobu rozpustených v troche bieleho vína
4 lyžice olivového oleja na zakrytie dna panvice
1 kus kuracieho mäsa, napríklad stehna, na osobu
½ až 1 jemné chorizo na osobu
½ čajovej lyžičky španielskeho sladkého pimentónu (papriky) na osobu
1 strúčik cesnaku na osobu, mletý
¼ šálky nakrájanej cibule na osobu
⅛ šálky strúhaného paradajky (nakrájame na polovicu, nastrúhame a zbavíme šupky) na osobu
2 krevety alebo krevety na osobu
2 - 4 malé mušle a / alebo mušle na osobu
červené pikantné papriky nakrájané na prúžky
artičokové srdce, zelené fazuľky alebo hrášok
varené biele španielske fazule
citrónové kolieska na ozdobu
podľa chuti osolíme
Zahrejte vývar v samostatnom hrnci. Rozdrvte šafran a pridajte ho do vývaru alebo trochu bieleho vína. Na strednom ohni rozohrejeme paella panvicu, pridáme olivový olej a kuracie mäso orestujeme, kým nezačne hnednúť. Ďalej pridáme cesnak a cibuľu a popražíme do priehľadnosti. Pridajte chorizo a povarte ich, kým sa nezohrejú. Pridajte ryžu a miešajte ju, kým nebude dobre pokrytá olejom. Pridajte papriku a nastrúhanú paradajku. Počas varenia niekoľko minút miešajte. Pridajte víno so šafranovou príchuťou a horúci vývar. Priveďte do varu a škrábte na dne panvice. Ryža by teraz mala byť vyrovnaná a od tohto okamihu už nebudete musieť miešať. Upravte teplotu, aby ste udržali pekné varenie. Keď ryža absorbuje veľké množstvo tekutiny, ale napriek tomu má polievkový vzhľad, pridajte mušle alebo mušle. Akonáhle je ryža uvarená, pridajte krevety alebo krevety, ktoré ich zastrčíte do ryže, potom pikantné papriky, artičokové srdce, zelené fazule, fazuľu a hrášok. Počas tejto doby by ryža mala karamelizovať na dne panvice alebo vytvárať takzvaný socarrat. Bude vydávať slabý praskavý zvuk a bude cítiť toastovo sladký, ale nespálený. Odstavíme na 5-10 minút odpočívať. Posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou, ozdobíme kolieskami citróna a podávame.